Εξεταστική για Τέμπη: Γιατί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι ακατάλληλος για πρόεδρος της επιτροπής (βίντεο)

«Η ανάθεση του ρόλου του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών στον κ. Μαρκόπουλο δεν είναι τίποτα άλλο από παρά μια ακόμα γραμμή κυβερνητικής άμυνας στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε βίντεο που αποτελεί τρανή απόδειξη του γιατί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι ακατάλληλος για πρόεδρος της Επιτροπής. 

Όπως επισημαίνεται στο βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει προκλητικές φράσεις και συμπεριφορές του Δ. Μαρκόπουλου, κατά την διαδικασία στη Βουλή «σε πρώτη φάση απορρίφθηκε η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλων αντιπολιτευτικών κομμάτων για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι, τον να μην προκύψουν πορίσματα που αποδίδουν ποινικές ευθύνες».

Και προστίθεται ότι: «Με απόφαση της κυβερνητικής  πλειοψηφίας δημιουργήθηκε μια μεγάλη λίστα μαρτύρων που εκτείνεται μέχρι και τρεις δεκαετίες πίσω, προκειμένου η Επιτροπή να κωλυσιεργήσει και να μην εξετάσει τα άμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Έπειτα από τη σύσταση με αυτούς τους όρους ο κ. Μαρκόπουλος φροντίζει να επισημαίνει την ακαταλληλότητά του για πρόεδρος της; Επιτροπής, άλλοτε προβαίνοντας σε προκλητικές, άλλοτε τελώντας χρέη «σερίφη» αντιμετωπίζοντας είτε με ειρωνεία τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, είτε κλείνοντάς του τα μικρόφωνα καταχραζόμενος την εξουσία που εκπορεύεται από το αξίωμα του προέδρου. Άλλοτε προβαίνοντας σε συμπεριφορές που ομοιάζουν, κατά τα λεγόμενά του, με ακροδεξιά παραληρήματα».

«Είναι έκδηλο πλέον ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες του κ. Μαρκόπουλου τον αποτρέπουν από το να αντιμετωπίσει την Επιτροπή διαλεύκανσης του εγκλήματος των Τεμπών με τον απαραίτητο σεβασμό προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και σύσσωμο τον ελληνικό λαό» καταλήγει τονίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Εξεταστική για Τέμπη: Γιατί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι ακατάλληλος για πρόεδρος της επιτροπής (βίντεο)”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Γιατί δεν υπάρχει, ως φαίνεται πιο χυδαίος και αδίστακτος γαι να ξεβουρκώσει τα καθίκια που διέπραξαν το έγκλημα. Καθίκης κι αυτός έρχεται να επιβεβαιώσει την επιλογή του ανώτερου αρχηγού του που τον διάλεξε για τη βρομοδουλειά. Ευελπιστώ όμως σ’ εκείνο το “θα τιμωρηθούν έτσι κι αλλιώς” και ειδικά σ’ εκείνο το “αλλιώς” που δήλωσε η κ. Καρυστιανού (γιατί στο “έτσι” πια κανείς δεν πιστεύει) στην υπέροχη κατάθεσή της (την οποία δεν είχε την τόλμη ν διακόψει το σίχαμα)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί